Hímezés-hámozás

Nemrég elkezdtem a gyöngyhímzést. Nagyon megszerettem és sokat tanulok blogokból és egyéb virtuális helyekről. Most szeretnék néhány véleményt... Ti mire hímeztek? Melyik praktikusabb? Tartósabb? Én már próbáltam a profi cuccost és filcet is. Kicsit a filc nekem szimpatikusabb. Nem tudom miért. A hátoldal filc vagy bőr? Nagy különbség van? Hordtok ilyen ékszert?

3 megjegyzés:

 1. Szia!

  Hímeztem én is, igaz nem sokat :)
  Én filcre hímeztem, nekem szimpi volt, a hímzés hátulját bőrrel erősítettem meg. Ami nem csak tartást ad a munkának, de szebbé is teszi azt!
  Mint mondtam, nem sokat hímeztem, többet nem is tudok segíteni ez ügyben, de tuti jönnek a nagyok, a profi gyöngy hímzők sok-sok tippel ;)

  VálaszTörlés
 2. Sziasztok!

  Én nem oly rég kaptam rá a gyöngyhímzésre, de a kedvencem lett (természetesen a Raw mellett). Hihetetlen csodákat lehet kihozni belőle! Én filcre hímzek, mindig a megfelelő színű alapot választom. Kitűző, medál és gyűrű esetén is bőr (vagy műbőr) hátlappal dolgozom, ha szükséges egy valamivel kisebb átmérőjű karton lapot is teszek (ragasztok) még közéjük, így tuti a stabilitás! Nagy vágyam egy karkötő hímzése is, de abba kartont biztosan nem teszek, elég a bőr (műbőr) a hátuljára, egy záródó csattal biztosan stabilan fonódik a csuklóra!
  Szívesen osztom meg tapasztalataimat máskor is!!!!!

  Almada-Dalma

  VálaszTörlés
 3. Bocs, újra én! Horimarikának:

  Én hordok ilyen ékszert és ha filc a hátulja, akkor szúr. De ha bőr vagy műbőr, akkor nagyon kellemes viselet!
  Ha jól emlékszem Te is pécsi vagy, ahogy én. Szívesen megmutatom, én mit és hogyan okoskodtam ki, lestem el másoktól. Na és hogy ezekkel mire jutottam! Mi vált be.
  A filcet és a műbőr, bőr darabokat a Zsolnay-szobornál lévő bőrboltban vásárolom rendszeresen!

  Ha segíthetek, írj kérlek:dalmaamlad@gmail.com

  Almada-Dalma

  VálaszTörlés