Memóriadrót

Sziasztok! Horgolt memóriadrótos karkötőket szeretnék csinálni ajándékba, egyet meg is csináltam, díszítettem a végét gyöngyökkel, de azt vettem észre, hogy a drót már nem tart jól, biztos a gyöngyök súlyától és így szerintem simán lecsúszik a kézről. Nem szeretném, ha ez gond lenne, de nem tudom mit tegyek vele. Sokféle memóriadrótot megnéztem, de egyforma erősnek tűntek. Nektek mi a tapasztalatotok ezzel? Van erősebb drót amit használnom kellene? Köszi szépen!

4 megjegyzés:

 1. Szia Adri!
  Én találtam olyan drótot, ami erős: Tatabányán a gyöngyös boltban.
  Míg nem találtam, addig az egysoros horogltak kapcsot kaptak, pl szép T-kapcsot, ami még szebbé is teszi a kakötőt, a több sorosnak meg izgaz, hogy nagyobb lett az átmérője, de nem volt vészes.
  Amit még tapasztaltam, hogy legjobb a memóriára 11/0 kásával 6 szemes hurkát használni, mert ez még elég hajlékony a memóriához és egyáltalán nem deformálja a drótot. ja és nem ajánlott túl szorosan horgolni, mert attól is merev a hurka, ami szintén gondot okoz a drótnak.

  VálaszTörlés
 2. Én hosszabbakat horgolok a memóriára. Pl. hiába 16 cm-es karkötő kellene, de a memória min. 20 cm-est kér a horgoltból. Akkor már a gyöngydíszekkel együtt kb 2 soros lesz és biztos nem tud lepotyogni. Persze ha nagyon sovány csuklóra kell, akkor ettől még kitágulhat akkorára, hogy magától lecsúszik. :(

  VálaszTörlés
 3. Köszi szépen, majd próbálkozom. Két sorost csinálok most is, remélem senki nem fogja elhagyni :)

  VálaszTörlés
 4. Szia Adri!
  Az én ötletem a duplán befűzött memóriadrót. Legutóbbi romi hurkámat is így csináltam, mert a lámpagyöngyök + a kupakok elég súlyosnak bizonyultak. Így tökéletes lett.:-))

  VálaszTörlés