Nem gyöngy!

Sziasztok!
Segítsen nekem valaki.... valaki, aki hozzá értő, mert teljesen tanácstalanul állok itt, mert nem értek az ilyen dolgokhoz:
ÁTLÉPJEK VAGY NE LÉPJEK az állami nyugdíj pénztárba????????
Ha átlépek, akkor most mi az az összeg, amit vissza igényelhetek? Volt eddig a hozam, most meg a reál hozam?Hogy kapom meg, ill. tudom kiszámolni a reál hozamot?
Én még nem kaptam a nyugdíj pénztáramtól semmilyen papírt.......

Ha tud segíteni valaki, nagyon megköszönöm!
Juci

13 megjegyzés:

 1. Én hozzáértő nem vagyok, ezért nem tudok válaszolni a kérdéseidre. Az én olvasatomban azonban úgy néz ki a dolog, hogyha nem keresel nagyon kiemelkedően jól, és néhány évnél még több van a nyugdíjig, akkor ésszerűbb visszalépni. Papírt még én sem kaptam az összegszerűségről, csak egy általános tájékoztatót. Ha az segít, azt tudom mail-ben küldeni. Írj!

  VálaszTörlés
 2. Reál hozam= befizetések inflációval növelt összege. Ha a hozamod több volt, automatikusan küldik a pénzt, de nyilatkozhatsz úgy is, hogy az "állami" számládra tegyék. Ha kevesebbet kamatozott a pénzed, kiegészítik. A tájékoztatókat folyamatosan postázzák, de a címjegyzékük kissé elavult. Ha pár éven belül költöztél, jelentsd be nekik az új elérhetőségedet.

  VálaszTörlés
 3. Sziasztok!

  Személy szerint én nem lépek át az államiba. Így még lesz esélyem bámennyi nyugdíjat is kapni. Az oka pedig: az állami nyugdíjrendszer már több, mint fél lábbal a szakadék felett (ezért is a magán megszüntetése), és erre még rájön, hogy a "Ratkó"-s gyerekek most mennek, fognak nyugdíjba menni, ami azt jelenti, hogy a nyugdíjasok száma pár év alatt 10-15%kal megugrik, míg az aktív, adófizető, stb munkaerő száma legalább ennyivel fog csökkeni (a nyugdíjasok+ leépítések).
  Amennyiben ti is pár éven belül mentek nyugdíjba, akkor még érdemes átlépni az államiba, de ha legalább 5 évetek van a nyugdíjig, akkor jól el kell gondolkozni azon, hogy mibe fektetitek a kevés mpénzeteket ahhoz, hogy a nyugdíjas években is legyen miből kenyeret venni, számlát fizetni.....
  Sajnos ez az intézkedés nem minket segít :(

  VálaszTörlés
 4. Az lemaradt, hogy persze az sem mindegy, melyik nyugdíjpénztár tagja vagy, mert van, ahol érdemes maradni, van ahol eddig is csak lenyúlták a tagok pénzét :(
  Szóvel ez egy eléggé kényes téma, rengeteg összetevővel:(

  VálaszTörlés
 5. Ha nem vagy közel a nyugdíjas évekhez, akkor érdemes váltani, nekem ezt tanácsolták :)

  VálaszTörlés
 6. Nem tudom döntöttél-e már, de nekem már évekkel ezelőtt, amikor először volt lehetőség, akkor azt mondták, hogy rögtön lépjek vissza az államiba. Mert lehet, hogy külföldön jobbak a magánpénztárak, de itt nálunk ezek sem megbízhatók :(

  VálaszTörlés
 7. Szerintem csak az állami nyugdíjra van garancia.Nálunk az akkor hirtelen a "tűzközelben" lévők által alakított magánnyugdíj pénztárakra nem merném rábízni a pénzem.Bár sajnos sehogy sem számítok olyan nyugdíjra, ami elég lesz a megélhetésre.

  VálaszTörlés
 8. Sziasztok!
  Köszönöm a segtséget, sikerült döntenem! Végül is megerősítettétek azt, amit gondoltam: át kell lépni. Csak én tényleg nem értek ehhez, nem akartam marhaságot csinálni!
  Köszi a segítséget!!!!!!!!

  VálaszTörlés
 9. juli!Amikor én dolgoztam,akkor magán nyugdíjas voltam és egyszer csak kaptam egy felszólítást hogy 0 összeg van a nyugdíjpénztárban.Akkor nagyon nagy bulit csaptam és kiderült valaki nyúlta a pénzem,de természetesen nem lehetettt kideríteni és csalódottan arra gondoltam,de bánom,hogy nem az államiba maradtam.Szóval ezek után én azt mondom,szerintem állami

  VálaszTörlés
 10. Minden hónapban a papíromon az volt,hogy fizették a nyugdíjat,kórházban dolgoztam és mégis 0 volt benne.

  VálaszTörlés
 11. Szia Ildi!
  Pfff.... ez nem semmi! Persze ilyenkor sosem lehet megtalálni a tettest :( Ismét egy példa, mikor a dolgozó ember járt rosszul.....
  Igen, én is azon a véleményen vagyok, hogy vissza az államiba!
  Köszi szépen, hogy írtál!

  VálaszTörlés
 12. Szia Juci!
  Szinte minden pénztár kiad tájékoztatót, ez konkrétan az aegoné. Szerintem pártatlanok, nem próbálnak meggyőzni, hogy maradj/menj.

  http://www.aegonnyugdij.hu/sites/default/files/upload/files/AEGON_nyugdijkisokos_201010.pdf

  Hátha ez segít a döntésben...

  Szerintem a legjobb az lenne, ha a nyugdíjjárulékom egy bankszámlára kerülne, amit nyugdíjazásomkor (várhatóan 80 valahány év lesz addigra...) bocsátanak rendelkezésemre :) Akkor senki sem nyúlja le/használja fel másra.

  VálaszTörlés
 13. Hát isten tudja mi a jó,de választani meg kell.Szerintem a leges legjobb megoldás Juli,ha több hozzáértőt is megkérdezel és ami a legszimpatikusabb,legkedvezőbb,legmeggyőzőbb a számodra,azt választod.Itt mi mondunk mindent,de szerintem ne hallgass ránk,pontosabban addig ne dönts,amíg szakember,szakemberek véleményét ki nem kéred.Én lehet megkérdeznék többet is.Te tudod mi az igényed,mit szeretnél,hogy lenne jobb és aki a legközelebb állót ajálja,azt tedd.Ebben biztos nem, könnyű dönteni,ráadásul azt sem tudja senki,mire mi odaérünk,hány éves korig tolják ki a nyugdíjat,ezért szerintem feltétlen szakembert kell megkérdezni.

  VálaszTörlés